Peraturan Spade Menarik Berkisar Sekitar Skor

Untuk pemahaman ringkas tentang peraturan spade, seseorang mesti terlebih dahulu memahami tiga jenis permainan yang ada. Terdapat pertunangan orang perseorangan di mana empat peserta terlibat serta versi kejam mengadu tiga peminat permainan antara satu sama lain dan akhirnya hobi gandingan di mana terdapat dua pihak yang bersaing. Peraturan utama untuk jenis variasi trio semuanya terikat dengan peraturan pemain tunggal dengan satu-satunya pengecualian ialah bilangan mata dan kad yang ditampilkan setiap pusingan tertentu. Tambahan pula, seperti yang akan dilihat seterusnya, keseluruhan rangka kerja kawal selia berkisar pada skor Mega888.
Pertama, Spades dalam talian menetapkan bahawa pemain tunggal boleh diuruskan dengan berkesan kira-kira tiga belas parley awal sebelum mereka boleh mula membida mengikut urutan. Ini diterjemahkan kepada tujuh belas untuk permainan yang menampilkan trio pemain berasingan dan tiga belas untuk pasangan itu. Selepas itu, setiap variasi menampilkan pusingan pengedar berturut-turut yang bermula dari sebelah kiri ke kanan di mana semua mendedahkan mana-mana kad tetapi yang paling penting. Dalam setiap pusingan, sesiapa yang pilihannya muncul dengan nilai terbaik dianggap sebagai juara dan bersedia untuk memulakan pusingan seterusnya dan seterusnya.
Satu lagi peraturan informatika Spade ialah hakikat bahawa semua bidaan apabila melebihi strategi bersih yang telah digunakan, membawa kepada kehilangan kira-kira sepuluh markah. Ini adalah kerana untuk setiap pusingan bidaan, mesti ada bilangan helah yang sama dimenangi, bernilai sepuluh. Itulah sebabnya setiap lebihan membawa kepada kerugian jumlah yang sama dan begitu juga sebaliknya. Walau bagaimanapun, jika seseorang melakukan pembidaan batal dan tidak sah, yang bermaksud bahawa mereka tidak menilai kad yang mereka pilih, dan sekiranya mereka tidak mendapat mata helah, mereka secara menarik muncul dengan nilai markah abad. Ini kerana nilai yang disamakan antara pemilihan peluang dan strateginya paling dihargai dalam permainan ini. Oleh itu, jika seseorang melakukan perkara yang sama seperti di atas tetapi berjaya dengan helah, satu abad markah akan ditolak.
Satu lagi perkara yang menarik mengenai peraturan Spade ialah hakikat bahawa sesiapa sahaja di antara peserta mengekalkan kad paling berharga ini di tangan apabila yang lain tidak muncul juara dalam pusingan itu. Jika ia adalah permainan ganjaran, juara dipilih mengikut jumlah markah, potongan dan penolakan yang ditambah, bukannya berdasarkan penamat pertama dalam pusingan akhir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.